Met pensioen gaan

Middelloonregeling

Bij TrueBlue ga je standaard met pensioen als je 67 jaar wordt.
Voordat je met pensioen gaat, maak je een aantal keuzes.

Zo regel je het

  • Als je op je 67ste met pensioen gaat, hoef je zelf vooraf niets te regelen. Je krijgt 6 maanden van tevoren meer informatie van ons. We leggen je daarin duidelijk uit hoe jij jouw pensioen aanvraagt.
  • Wil je op een ander tijdstip met pensioen? Je kunt ervoor kiezen eerder of later met pensioen te gaan.

Op Mijnpensioenoverzicht.nl vind je al je pensioen- en AOW-gegevens bij elkaar. Om je gegevens in te zien, log je in met DigiD.

Klein pensioen?

Is je pensioen lager dan € 497,27 (2020) bruto per jaar? Wij kunnen dan binnen 6 maanden na de ingang van je pensioen voorstellen om je pensioen in één keer uit te betalen. Dit heet afkoop. Je kunt zelf bepalen of je hiermee akkoord gaat. Er zijn voor- en nadelen:

Voordeel

Je krijgt de waarde van je pensioen bij ons fonds in één afkoopsom op je bankrekening gestort. Dit kan gunstig zijn als je het geld nu hard nodig hebt of als je verwacht niet lang te leven.

Nadelen

  • Je krijgt straks geen maandelijkse uitkeringen van ons fonds.
  • Het partnerpensioen voor je eventuele (ex-) partner vervalt. Je (ex-) partner ontvangt daardoor geen uitkering mocht je komen te overlijden.
  • Het kan zijn dat je door de afkoopsom andere inkomsten misloopt. Ontvang je bijvoorbeeld een uitkering en/of een toeslag van de Belastingdienst, dan kan deze verlaagd worden. Wij raden je aan dit na te vragen bij de instantie die de uitkering of toeslag uitkeert. Wij weten dat niet.