De toekomst van TrueBlue

Ons fonds is al een tijdje bezig om na te denken over de toekomst. Dat hebben we je al eerder laten weten. We zijn nu een stap verder.

Op 1 april 2020 brengt Pensioenfonds TrueBlue de pensioenopbouw van deelnemers onder bij pensioenfonds PNO Media. Dat hebben de werkgevers en vakbonden (sociale partners) van de verplicht aangesloten werkgevers op 10 oktober 2019 besloten. Wat betekent dit voor jou en voor je medewerkers?

 • Ben je - op basis van jouw cao - verplicht aangesloten bij TrueBlue?
  Dan bouwen je medewerkers vanaf 1 april 2020 pensioen op bij PNO Media. Dit geldt voor de middelloonregeling en voor de beschikbarepremieregeling.

 • Ben je niet verplicht aangesloten bij TrueBlue?
  Dan beslis je zelf of je de opbouw van het pensioen voor je medewerkers op 1 april 2020 bij PNO Media onderbrengt.

 • Waarom gaat de pensioenopbouw op 1 april 2020 naar PNO Media?
  Ons pensioenfonds is vertrouwd en geeft veel ruimte om onze eigen pensioenregeling uit te voeren. Maar dat wordt wel steeds duurder. De kosten stijgen, onder andere doordat er niet genoeg nieuwe medewerkers pensioen bij ons opbouwen. Daarom kan de pensioenregeling beter bij een groter pensioenfonds worden ondergebracht.

  PNO Media is een groot pensioenfonds dat de pensioenen regelt van bijna 60.000 mensen in de creatieve sector. Dat biedt niet alleen zekerheid en continuïteit, maar het zorgt er ook voor dat een groter deel van de pensioenpremie ten goede komt aan het pensioen van je medewerkers. Bij dit fonds is de pensioenopbouw van je medewerkers in goede handen.

 • Wat gebeurt er met het pensioen dat je (ex-)medewerkers al bij ons hebben opgebouwd? En met de pensioenuitkering die zij van ons krijgen?
  Het bestuur van TrueBlue – dus niet de werkgevers – neemt nog een besluit over de opgebouwde pensioenen. De komende maanden volgt hierover meer informatie.

Je medewerkers lezen hier meer over de overstap. Wil je hen zelf ook informeren?

Hoe verder?

We zijn achter de schermen bezig om de overdracht van alle pensioenen per 1 april 2020 voor te bereiden. Als dat allemaal goed geregeld is, wordt TrueBlue opgeheven.

Meer informatie?

Tijdens twee informatiesessies vertellen we je meer over het hoe, wat en waarom van de overstap naar PNO Media. Op 9 december organiseren we een sessie voor vrijwillig aangesloten werkgevers. Op 11 december is er een sessie voor verplicht aangesloten werkgevers. Heb je je nog niet aangemeld en wil je dat alsnog doen? Bel ons dan op 088 - 116 30 61. Of mail naar trueblue-werkgevers@azl.eu. We helpen je graag.