Veiliger inloggen op Mijn Pensioencijfers

Je persoonlijke gegevens lekken niet!

De login voor Mijn Pensioencijfers is sinds 1 januari 2019 gewijzigd. Met deze verandering worden jouw digitale persoonlijke gegevens nog beter beschermd. Dat vind jij toch ook belangrijk?

Wat is er aan de hand?

Niet alleen jij en TrueBlue hechten belang aan digitale veiligheid. Ook de overheid wil dat Nederlandse burgers veilig kunnen inloggen bij publieke online diensten. In wetgeving wordt geregeld dat het veiligheidsniveau van inlogmiddelen op online diensten steeds verder wordt aangescherpt. Dat geldt dus ook voor Mijn Pensioencijfers van TrueBlue.

Wanneer log ik in met DigiD?

Wil je je pensioencijfers inzien, zelf je pensioenzaken regelen of je pensioen plannen, dan kan dat op Mijn Pensioencijfers op deze site. Woon je in Nederland of in het buitenland en heb je de Nederlandse nationaliteit? Dan log je altijd in met een DigiD.

Hoe log ik veilig in met DigiD?

Tot op heden kon je direct inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord of aanvullend hierop inloggen met een tweede controle. Per 1 januari 2019 is er altijd een tweede controle nodig. Die tweede controle vindt plaats via een code die je per sms ontvangt, maar - nog veiliger - met de DigiD app die je downloadt op je smartphone of tablet. Ook als je geen mobiele telefoon hebt, kun je straks nog steeds inloggen. Je kunt namelijk een gesproken sms bericht op je vaste telefoonnummer ontvangen. In Mijn DigiD kun je deze functie instellen.

Nieuw: inloggen met een Europese elektronische identiteit (eIDAS)

Iedereen die niet over DigiD beschikt én ook geen DigiD kan aanvragen, maar wel burger is van een EU-lidstaat, kan straks inloggen met eIDAS. Hierover zijn binnen Europa afspraken gemaakt. Via eIDAS log je in met het nationale inlogmiddel van jouw land. Heb je de Duitse nationaliteit en woon je buiten Nederland? Dan kun je in januari al veiliger inloggen met eIDAS. Je hoeft dan niet langer gebruik te maken van je klantnummer. Andere EU-landen zullen op termijn volgen.

Altijd toegang

Heb je (nog) geen toegang tot DigiD of eIDAS? Dan kun je, zoals je dat gewend bent, inloggen met je klantnummer en wachtwoord.