Nieuws

Moeten wij je pensioen in 2020 verlagen?

Je hebt het vast gelezen of gehoord in de media: ‘Pensioenfondsen moeten korten’, ‘Kortingen zijn onvermijdelijk’. ‘Korting’ is hier niet positief bedoeld. In een winkel levert een korting geld op. Maar een korting van je pensioen kost je geld, want je pensioen gaat daardoor omlaag. Wij spreken daarom liever van een ‘verlaging’. Helaas weten wij pas aan het einde van 2019 of wij de pensioenen van de middelloonregeling moeten verlagen.

De lage rente speelt alle pensioenfondsen parten. Want dan moeten ze meer geld opzij leggen om in de toekomst alle pensioenen te kunnen betalen. Ook onze dekkingsgraden zijn de afgelopen maanden een paar keer gedaald. Dalen ze te veel? Dan zijn verlagingen nodig om binnen een bepaalde tijd weer financieel gezond te worden.

Wij zitten rond de kritische grens van 92%. Is onze beleidsdekkingsgraad op 31 december 2019 lager dan 92%? Dan moeten we de middelloonpensioenen in 2020 verlagen. Maar dat weten we pas zeker aan het einde van dit jaar. We houden je op de hoogte!

Meer weten?