Dit zeggen onze klanten over ons

 fer_rondje.jpg

Canon Nederland

HR-specialist Fer Nordhausen

‘We zijn een modern en actief bedrijf in de digitale sector. Onze activiteiten zijn grofweg te verdelen in het leveren van imaging-producten en het bieden van documentdienstverlening. Die twee takken vallen onder verschillende cao’s en daardoor zijn de pensioenregelingen ook anders. Er is weinig verschil tussen de pensioenregelingen. Eigenlijk zijn alleen de franchise - het gedeelte van het inkomen waarover geen pensioen wordt opgebouwd - en het partnerpensioen anders.

Bij TrueBlue is vooral het partnerpensioen beter geregeld.

Verder zijn de regelingen, net als regelingen in andere sectoren, eigenlijk gelijk. In de dagelijkse praktijk heb ik weinig contact met het fonds zelf, maar des te meer met de pensioenuitvoerder, AZL. TrueBlue is een prima pensioenfonds voor ons.’

rene_rondje.jpg

Micro Focus Nederland

Opportunity consultant René van Warmerdam, tevens pensioendeskundige in de ondernemingsraad

‘Wij ontwikkelen, verkopen en onderhouden software die bedrijven helpt de IT-afdeling zelf te automatiseren, de IT te innoveren en te beveiligen. Door de fusie van Micro Focus met Entco, eerder onderdeel van Hewlett Packard Enterprise (HP), konden de Nederlandse medewerkers van Entco geen deelnemer blijven van het HP Pensioenfonds. We zijn daarom op zoek gegaan naar een alternatief. Het uitgangspunt was om pensioenregelingen te vinden die gelijkwaardig zijn aan die van het HP Pensioenfonds. We hebben allerlei opties onderzocht: verzekeraars, premiepensioeninstellingen, algemene pensioenfondsen en twee bedrijfstakpensioenfondsen, waaronder TrueBlue. Uiteindelijk hebben we voor TrueBlue gekozen, onder meer vanwege de ervaring van het fonds met zowel middelloonregeling als beschikbare premieregeling.

Ook het aantrekkelijke inkoopbeleid bij pensionering in de beschikbare premieregeling is een pluspunt.

Daarnaast passen we als softwarebedrijf natuurlijk goed bij een pensioenfonds dat zich richt op de digitale sector.’

peter_rondje.jpg

Experius

Managing director Peter van der Reijden

‘Wij zijn gespecialiseerd in B2B e-commerce. In de consumentenmarkt is iedereen inmiddels gewend om online te shoppen, in de zakelijke markt is dat aan het doorbreken. Nu groeit die markt heel hard en daar spelen we op in. Om ons te onderscheiden, zorgen we ervoor dat het fantastisch is om hier te werken. Een van de dingen die daarbij horen, is pensioen.

Die basisvoorwaarde moet goed geregeld zijn en dat is het geval bij TrueBlue.

We kwamen in contact met dit pensioenfonds toen een medewerker van het fonds een presentatie gaf, voorafgaand aan onze wekelijkse vrijdagborrel. Het viel me op dat pensioen bij jongere mensen ook echt gaat spelen. Iedereen luisterde erg aandachtig. Jongeren zien pensioen wel degelijk als een extra waarde in hun arbeidsvoorwaarden.’