Keuze uit 2 basisregelingen

Een groot voordeel van TrueBlue  is dat je als werkgever de keuze hebben uit 2 basisregelingen. Ook kun je kiezen voor een combinatie van de 2 regelingen.

1.      Onze middelloonregeling (Defined Benefit)

Deze regeling biedt werknemers een betrouwbare kans op een goed pensioen. De premie-inleg is een vast percentage van het gemiddeld verdiende pensioengevende salaris tijdens de loopbaan van de werknemer. Werkgever en werknemer betalen deze premie samen. De premie wordt jaarlijks vastgesteld door het fonds. Overlijdt een werknemer of raakt hij arbeidsongeschikt? Dan zorgt TrueBlue voor een stevig vangnet. Een partner- en wezenpensioen en premievrije deelname bij arbeidsongeschiktheid zijn namelijk inbegrepen.

Meer info over onze middelloonregeling?  Download de brochure !

2.      Onze beschikbare premieregeling (Defined Contribution)

Bij deze regeling bouwt iedere werknemer zijn eigen pensioenspaarpot op. Op de pensioenleeftijd koop je met deze spaarpot een pensioenuitkering voor de rest van je leven. De in te leggen premie is leeftijdsafhankelijk. Ook is de bijdrage van de werknemer niet vast voorgeschreven, hierdoor hebben werkgevers meer grip op de premie.

Hoeveel pensioen je werknemer kan kopen als hij met pensioen gaat? Dat hangt onder meer af van het behaalde beleggingsresultaat en de rente op het moment van pensionering. Werknemers kunnen zelf ook nog keuzes maken als het gaat om hun beleggingen.

Een partner- en wezenpensioen en premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid zijn ook bij de beschikbare premieregeling meeverzekerd.

Meer info over onze beschikbare premieregeling?  Download de brochure !

Aanvullende regelingen

Wil je je werknemers meer bieden? Dan kun je bij TrueBlue ook nog kiezen uit diverse aanvullende regelingen:

  • Excedentpensioen: aanvullend pensioen voor werknemers die meer verdienen dan het vastgestelde maximum pensioensalaris. Je hebt hier de keuze uit een excedent middelloonregeling of een excedent beschikbare premieregeling.
  • WIA-excedentverzekering: extra financiële zekerheid voor werknemers in geval van arbeidsongeschiktheid.
  • ANW-hiaatverzekering: financieel fundament voor de achterblijvende partner als een werknemer overlijdt.

Combinatie mogelijk

Als werkgever kun je kiezen voor een combinatie van de DB- en de DC-regeling door bijvoorbeeld voor de basisregeling (tot € 64.783) en de excedentregeling een andere keuze te maken. Door de DC-regeling onder te brengen bij TrueBlue kan je werknemer er op de pensioendatum ervoor kiezen om zijn pensioen in te kopen bij TrueBlue. Daarnaast blijft dan natuurlijk de keuze om dit bij een verzekeraar te doen. We vertellen je hier graag meer over.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? 

button_Maak-een-afspraak.png